Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi er et tilbud til personer med svært fysisk handicap samt personer med funktionsnedsættelse som følge af en progressiv sygdom. Tilbuddet gælder såvel børn som voksne. Behandlingen og træning kan foregå på klinik eller i hjemmet, det er lægens vurdering.

Formål

Formålet med vederlagsfri fysioterapi er at forbedre, vedligeholde eller forhindre forringelser af patientes funktioner og færdigheder. Fysioterapeuten laver sammen med patienten et overordnet mål og delmål for behandlingen.

Henvisning

Det er patients egen lægen, der henviser dig til vederlagsfri fysioterapi. Forløbet skal vurders løbende og minimum efter 20 behandlinger og årligt af fysioterapeut og egen læge. Hjemme behandling kræver en henvisning til dette af egen læge.

Holdtræing

Patienter som er henvist til vederlagsfri fysioterapi, skal, hvis muligt, have holdtræning med andre i samme situation.

Hvor lidt og hver meget

Det er i et hvert vederlagsfrit forløb den fysioterapeutiske vurdering, der afgør hvor ofte behandling er påkrævet. Det er meget individuelt hvor lidt eller hvor meget der er behov for. Det er ikke muligt at selvkøbe ekstra behandlinger inden for samme mål, som det træningen går efter. Det er fysioterapeutens vurdering, der er gældende for antal behandlinger.

For at blive henvist skal du opfylde en række kriterier, som er beskrevet her.